Gennem min tid i forsvaret hvor undervisning og ledelse har været en stor del at min hverdag, kan jeg være behjælpelig med at svare på spørgsmål vedrørende undervisning, ledelse eller organisering. Disse spørgsmål kan sendes på mail til ledelse@christensenfoto.dk

Når man skal tilrettelægge undervisning, bruger man noget der hedder en indlærings kurve. Indlæringskurven er i sin enkelthed en måde hvorpå man kan beskrive den grad af succes af læring over tid.

Indlæringskurven, Ledelse, Undervisning, Organisering
Billedet er en illustration på hvordan kurven kan se ud

Historisk stammer begrebet ”indlæringskurven” fra Hermann Ebbinghaus, som i 1885 brugte udtrykket i hans monografi “Über das Gedächtnis”.

Den første definition der blev brugt i virksomhedsledelse indenfor flyindustrien, dette blev foretaget af Theodore Paul Wright i 1936.

 

Indlæringskurven er diagram man opsætter, hvor den vandrette akse repræsenterer den forløbne tid, og den lodrette akse antallet af succeser i tid.

Denne kurve bruges også når vi snakker økonomi, hvor den kan forklarer produktions gevinster eller forbedringer i kvalitet efter ændringer i produktionsprocessen.

Økonomi, Ledelse, Organisering, Strukturering, indlæringskurven
Illustration der viser indlæringskurven blive brugt i en virksomhed

De fleste har nok hørt begrebet ”der er en stejl indlæringskurve” når man siger dette, kunne de f.eks. være software, der er svært at lære at bruge. (Udtrykket er paradoksalt fordi en stejl indlæringskurve jo demonstrerer hurtigt fremskridt, dvs. læringen skrider let fremad. Forvirringen skyldes muligvis at man forestiller sig en stejl bakke, der skal bestiges).

Dette har været en hurtig gennemgang af begrebet der hedder ”indlæringskurven” Hvis dette medfører nogle spørgsmål, kan i sende dem til ledelse@christensenfoto.dk eller i kan læse mere på dette link (Tryk her)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.