Da jeg primært tager landskabs billeder er der nogle ting der er vigtige for mig at vide. Dette er for at sikre mig at jeg kommer hjem med de bedste billeder. Og selvfølgelig også for at gøre redigering og deling nemmere, nedenunder har jeg listet de 3 apps jeg bruger til dette formål.

  1. Sun position and Sunrise demo
  2. Snapseed
  3. ND filter timer

Sun position and sunrise demo: Bruger denne app da den fortæller solens position samt den bane den tager. Appen bruger telefonens gps, dvs. at den kan vise dig på kort hvor du står (google earth) så du kan grafisk se hvor og hvornår solen er der hvor du vil have den.

Sun position

Sun position kort

Måden jeg bruger denne app på er når jeg planlægger mine billeder hjemmefra. Jeg ved cirka hvad jeg vil have og hvor jeg vil stå.

Appen giver mig så en mere præcis indikation hvor jeg skal stå, og mit job bliver så at finde den rigtige komposition.

Dette er en gratis version, men der er også en betalt version til 30 kr. Både den gratis og den der koster kan hentes på google play store (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.andymstone.sunpositiondemo)

Snapseed: Da det ikke er altid jeg har mit kamera med. Sker det nogle gange at jeg bruger kameraet i min telefon til at tage de billeder jeg vil have.

Da jeg nogle gange bruger telefonen, havde jeg behov for et app hvori jeg kunne redigere de billeder jeg tager. Til dette bruger jeg en app lavet af google som hedder Snapseed. Måden appen er bygget op på er med filtre som vi kender fra Instagram.

Snapseed filter
Snapseed filter

Men du kan også lave lokale justeringer i dine billeder, så du får mere kontrol over slut billedet.

Snapseed værktøjer
Snapseed værktøjer

En anden god ting ved Snapseed er at jeg bruger en telefon (LG V10) der gør det muligt for mig at tage billeder i raw format. Det gør at jeg kan hente mange flere informationer ud af de billeder jeg tager med telefonen. Ud over diss ting er bruger venligheden også i top, via appen er det nemt at dele sine billeder, enten til sociale medier, sms eller cloud services som google drev eller microsoft onedrive.

Snapseed deling
Snapseed deling

Appen er gratis og findes til både iOS samt Android linket er til android versionen, https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseed

ND filter timer: Da jeg synes billeder taget med lang lukketid er rigtig godt når det kommer til landskabs fotografering, bruger jeg en app der hedder ND filter timer.

Foran mit kamera sætter jeg noget der hedder et ND filter på. 

Dette er et mørkt stykke glas, som gør at jeg kan sætte lukketiden ned på kameraet, og muliggør at jeg kan tage denne type billeder. 

Når nu ND filteret kommer på kameraet, er det vigtig at kunne udregne den korrekte lukketid for at få de bedste resultat.

For ikke at skulle stå på stedet og lave hovedregning bruger jeg denne app. Den fortæller mig, efter jeg har indtastet de parameter som er nødvendig til at lave udregningen, hvad den korrekte lukketid er og sikre at jeg får de bedste resultat med hjem.

ND Filter Timer

ND Filter Timer
ND Filter Timer

Appen er gratis og kan hentes her https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.diglyph.exposurecalculator

Hvilke foto apps hjælper mig!
Tagget på:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.