fbpx

Da jeg startede med at fotograferer, valgte jeg at investere i Canon systemet. Jeg startede med en Canon Eos 550d og 2 objektiver. Canon ef-s 18-55 og Canon ef.s 70-300. Så jeg var dækket fint ind med en brændvidde der stræk sig fra 18mm til 300mm. 

Efter at mine evner udviklede sig, ville jeg opgradere både mit kamera men også objektiverne, da mit nuværende udstyr begrænsede mig i at skabe de billeder jeg gerne ville skabe. På det her tidspunkt var det ikke kun landskabs fotografier jeg skabte, men begyndte også med portræt, bryllup og andre events der gjorde at jeg havde brug for noget mere varieret udstyr. Nedenunder er listet det udstyr jeg brugte. 

Mit nye setup var som følger 

 • Canon Eos 7d 
 • Canon Eos 550d 
 • Sigma EF-S 10-20mm 
 • Canon 50mm f1.8 
 • Canon EF 24-105mm f4L 
 • Canon EF 70-200mm f4L 
 • Cokin P-series filter system  
 • Manfrotto tripod (Model) 
 • Godox Flash TTXXX og Trigger XX 

Alt dette havde jeg i en lowepro rygsæk.  

Når jeg var ude på en foto opgave, f.eks. et bryllup, ville jeg altid gå rundt med 2 stk. kamera. På den ene var monteret mit Canon EF 24-105mm og på det andet Canon 70-200. Der ved skulle jeg ikke bekymre mig om at jeg ville miste et billede hvis jeg skulle skifte objektiv, da jeg havde en rækkevidde fra 24mm til 200, hvilket var rigeligt. 

Da mirrorless systemet kom på markedet, og blev mere anvendt professionelt, fandt jeg et skifte meget interessant, men ville vente en årrække da systemerne stadig var nye, og at der uden tvivl ville være nogle børnesygdomme der skulle udredes .  

Ved at skifte til mirrorless kunne jeg spare meget vægt, når man har gået rundt til et bryllup på f.eks. 10 timer, kunne man mærke det fysiske slid det indebar at bære rundt på 2 stk. Dslr med 2 stk. Objektiver af en hvis størrelse. Så mit setup er nu som følger. 

 • Fujifilm X-T3
 • Fujifilm X-T1
 • Fujifilm X-E1 
 • Fujifilm 23mm f1.4 
 • Fujifilm 56mm f1.2 
 • Godox flash TTXXX og trigger XX 
 • Nisi filter system 75mm 

På sigt vil der blive investeret mere i systemet

Efter skiftet kan jeg nævne mange positive egenskaber ved dette system, men der er selvfølgelig også nogle kompremier, som jeg skulle lave. 

Det positve ting først. 

 1. Bedre billede kvalitet 
 2. Mindre vægt, og derved oplever jeg mindre slid. 
 3. De fysiske knapper. 
 4. Nemmere altid at have et kamera med, igen vægten. 

De negative. 

 1. Autofokus er lidt langsomre ind jeg er vandt til. 
 2. Objektiver af andre fabrikater er ikke så udbredt (Sigma, Tamron osv.) 
 3. Batteri levetid  
Kategorier: Anmeldelse

Jan Christensen

Startede i 2010 som landskab fotograf. Men tager idag mest billeder til bryllup er af familier. Nyder dog stadig landskab fotografering som undervisning i samme.

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *